PHP 8.1 beschikbaar: wat mag je verwachten?

PHP 8.1 beschikbaar: wat mag je verwachten?

 

25-11-2021 - PHP heeft een nieuwe versie klaar. Versie 8.1 omvat alweer tal van nieuwe functionaliteiten en updates. We lichten de belangrijkste functies voor je uit.

Goed een jaar geleden werd PHP 8.0 gelanceerd. De PHP-versie betekende, naast heel wat nieuwe functies, vooral een prestatieverbetering dankzij de Just in Time Compiler (JIT).

Het team achter PHP heeft nu een nieuwe versie klaar van de programmeertaal. PHP 8.1 omvat tientallen nieuwe functionaliteiten die het werk van developers aanzienlijk gemakkelijker maakt. De belangrijkste features lichten we voor je uit.

Nieuwe features in PHP 8.1

De nieuwste PHP-versie is vooral eentje voor programmeurs. De nieuwe functie waar het hardst naar wordt uitgekeken, is de ondersteuning van enumerations, ook enums genoemd.

Enumerations zijn lijsten van vooraf bepaalde waarden die het programmeren een stukje makkelijker maken. Zo'n lijst van waarden betekent dat developers niet elke waarde zelf moeten onthouden, maar is ook eenvoudiger te lezen voor computers, omdat die waarden gelijk zijn aan een bepaald nummer.

Wat zit er nog in PHP 8.1? Ook dit mag je verwachten:

  • Ondersteuning voor fibers (dat asynchroon programmeren makkelijker maakt)

  • Final class constants

  • Nieuwe read-only properties

  • Een array_is_list()-functie

  • Nieuwe fsync()-functies

Op PHP.watch kan je een volledig overzicht terugvinden van nieuwe functies en updates.

PHP 8.1 inschakelen?

De nieuwste PHP-versie inschakelen is niet alleen handig voor de nieuwe mogelijkheden, maar ook belangrijk voor veiligheidsredenen. Elke nieuwe update betekent ook nieuwe patches op vlak van security.

Vanaf deze week is PHP 8.1 al beschikbaar op ons shared hosting servers. Wil je zelf upgraden naar PHP 8.1? Meld je aan op het Cloudstar-controlepaneel, ga naar je hostingpakket en klik op PHP-configuratie. Daar vind je de nieuwste PHP-versie terug om die in te schakelen.

Heb je vragen rond de updates of compatibiliteit van PHP 8.1? Of wil je meer te weten komen over onze shared hosting? Dan kan je ons contacteren via telefoon of via een mailtje naar [email protected].

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang je graag nieuwsberichten als dit? Schrijf dan in op onze kwartaalnieuwsbrief.
Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.