Performantieupgrade cloud servers

Performantieupgrade cloud servers

 

08-01-2020 - Begin december zijn we gestart met de ingebruikname van nieuwe hardware voor onze Cloudstar Cloud. De nieuwe hardware is veel sneller en schaalbaarder. Zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen hier binnenkort gebruik van maken.

We werken continue aan een betere dienstverlening. De volgende stap hierbij is een ingrijpende performantie upgrade van de infrastructuur waarop de cloud servers zijn geplaatst.

De nieuwe hardware nodes binnen onze cloudstar cloud maken gebruik van het HPE Synergy platform. Die hardware machines hebben 2 zeer krachtige Intel Xeon 6240 Gold processoren met elk 18 cores aan boord en 768 GB RAM. Bovendien is ook de onderliggende opslag veel sneller, dankzij SSD en FibreChannel-technologie.

Bij tests hebben we gemerkt dat de meeste toepassingen een significante snelheidswinst van meer dan 50% laten opmeten. Niet alleen de snelheid van de cloud servers schiet de hoogte in, ook de uitbreidbaarheid. Op de nieuwe hardware zullen we virtuele machines kunnen aanbieden tot 512 GB RAM en tot 36 processor cores.

 

Private Cloud

De nieuwe hardware nodes komen binnen de onze bestaande private cloud in de datacenters in Sint-Lambrechts-Woluwe en Nossegem. Binnen die private cloud zitten enkel cloud servers die beheerd worden door Cloudstar.

Die private cloud die we hebben uitgebouwd overspant 2 fysieke datacenters die gekoppeld zijn tot 1 virtueel datacenter. Omdat alle informatie wordt weggeschreven op een centrale SAN, die in realtime gerepliceerd wordt over de 2 datacenters is het compleet transparant op welke hardware en in welk fysiek datacenter een cloud servers staat. Cloud servers kunnen zo – zelf terwijl ze in werking zijn – verplaatst worden naar een andere hardware node of zelfs naar het andere datacenter.

Dankzij die unieke, dual datacenter omgeving in Brussel kunnen cloud servers transparant verplaatst worden tussen de twee datacenters. Dit resulteert in een zeer hoge beschikbaarheid van de websites en toepassingen.

 

Bestaande klanten

De komende weken en maanden zullen we systematisch alle oudere hardware vervangen door de nieuwe, snellere servers. Daarbij zullen we ook de cloud servers van bestaande klanten verplaatsen naar de nieuwe nodes.

Dat project zal nog tot april 2020 in beslag nemen. Om ten volle gebruik te kunnen maken van de performantie en alle moderne processorfuncties is een reboot nodig van de cloud server. Iedereen zal daarbij een gepersonaliseerde communicate wanneer zijn cloud server zal worden verplaatst.

 

Datacenter verhuis

Een tweede actie die we ondernemen is het afbouwen van de datacenterlocatie in Machelen. Die cloud omgeving bevat intussen servers die 3 jaar oud zijn en zich minder kan meten met nieuwe, performantere hardware.

Daarbij zullen we de komende 12 maanden een 120-tal cloud servers vanuit het datacenter van Machelen verplaatsen naar de private cloud omgeving in Nossegem en Sint-Lambrachts-Woluwe. Die verhuis van de servers zal iedere keer tussen middernacht en 6 uur ’s ochtends uitgevoerd worden om de hinder voor de klanten minimaal te maken. Ook die klanten zullen een significante peformantieverbetering merken na de verhuis.

Bij de verhuis naar het nieuwe datacenter zullen de cloud servers een nieuw IP-adres krijgen. Door middel van IP forwarding zal alle verkeer dat toekomt op het oude IP-adres ge-route worden naar het nieuwe IP-adres. Voor domeinnamen waar wij de nameserver beheren zullen we die aanpassing van IP zelf uitvoeren. Voor domeinnamen waar we de nameserver niet beheren, zullen we de nodige instructies doorsturen naar onze partners. We monitoren de traffiek op de oude IP-adressen en zullen klanten informeren over de acties die moeten ondernomen worden.

 

De extra performantie komt zowel voor bestaande als nieuwe klanten zonder extra kost. We blijven continue investeren in betere diensten en snellere en veiliger hardware.

Heb je vragen over onze private cloudstar cloud of onze cloud servers? Of wil je meer te weten komen over onze webhosting? Dan kan je ons contacteren via telefoon of via een mailtje naar [email protected].

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang je graag nieuwsberichten als dit? Schrijf dan in op onze kwartaalnieuwsbrief.
Krijg je 'm liever niet meer? Afmelden kan net zo eenvoudig als aanmelden.