Deze website heeft een publiek en privaat gedeelte. Het publieke gedeelte gebruikt cookies en analysetools om uw surfervaring te optimaliseren. Deze gegevens worden anoniem verzameld.
Het private gedeelte, bestemd voor klanten, wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. We verzamelen enkel gegevens die u zelf vrijwillig opgeeft en die strikt noodzakelijk zijn voor het leveren van de dienst.

CLOUDSTAR

Gepubliceerd op donderdag 4 september 2014

Vulnerability scan nu beschikbaar in myaccount

Onze eerste prioriteit is veiligheid. Dat is altijd al zo geweest. We willen onze partners en eindklanten nu nog meer mogelijkheden aanbieden.

Bij de halfjaarlijkse adviesraad was security het belangrijkste onderwerp. Door heel wat aandacht in de pers over de toename van hacking wereldwijd, lekken in software, privacy en verlies van gegevens is de vraag van Cloudstar partners om hierbij extra garanties rond veiligheid te kunnen geven aan hun klanten.

De eerste nieuwe functies zijn vanaf vandaag beschikbaar op onze myaccount-website, onze centrale beheerwebsite voor domeinnamen, hosting, cloud servers en andere Cloudstar Diensten.

 

Vulnerability Scanning

Maandelijks voeren we een volledige, geautomatiseerde scan met meer dan 2000 tests uit van de websites op de Cloud Servers. De software speurt dan naar gekende lekken en aanvalstechnieken in standaardsoftware - zoals WordPress en Drupal - en maatwerksoftware.

Ook de server en systeemsoftware zelf wordt aan een volledige veiligheidsaudit onderworpen. Het resultaat is een begrijpbaar rapport met actiepunten.

De nieuwe functies kan je vinden onder het menu-item "sites" en zijn gratis voor servers die een Full Support-contract hebben.

 

Nog verbeteringen

Samen met de security rapporten zijn er nog een heel aantal functies verbeterd en toegevoegd om het gebruik van de myaccount-website nog makkelijker en productiever te maken.

Meest in het oogspringend zijn:

  • Firewall-regels vermelden nu een beschrijvende naam, waarvoor de regels zijn ingesteld. Hierdoor is het makkelijker om de firewall regels te begrijpen en beheren.
  • Het is mogelijk om zelf meerdere monitoringregels voor websites in te vullen. Tot nu toe was dat beperkt tot één website.
  • Op het overzicht van de server, vermelden we nu ook alle IP-adressen van de server.
  • Het historische overzicht van de gebruikte resources is makkelijker te vinden.

 

Naar de toekomst toe

Met de feedback van gebruikers brengen we continue verbeteringen aan, die we in maandelijkse releases ter beschikking stellen.

Intussen werken we aan extra functies die het mogelijk maken om veel servers te beheren.