Deze website heeft een publiek en privaat gedeelte. Het publieke gedeelte gebruikt cookies en analysetools om uw surfervaring te optimaliseren. Deze gegevens worden anoniem verzameld.
Het private gedeelte, bestemd voor klanten, wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. We verzamelen enkel gegevens die u zelf vrijwillig opgeeft en die strikt noodzakelijk zijn voor het leveren van de dienst.

CLOUDSTAR

Gepubliceerd op maandag 16 december 2013

Servers rebooten via Myaccount

Op vraag van onze partners bieden we extra mogelijkheden voor Cloud Servers in de myaccount. Dit opent de weg naar meer self-service diensten.

Aandachtige gebruikers van de myaccount-website zullen het al gezien hebben. De pagina's voor het beheer van servers zijn grondig aangepast.

De grootste vernieuwing is de directe link met het cloudplatform. Alle gegevens worden live opgehaald. Hierdoor zijn die altijd accuraat. Mocht de verbinding met het cloudplatform niet mogelijk zijn, dan wordt de laatst gekende informatie getoond, die maximaal 24 uur oud is.

 

Nieuwe mogelijkheden

Door het ontwikkelen van een directe link met het cloudplatform, zijn er ook nieuwe mogelijkheden ontwikkeld. Zo kan je vanaf nu zelf servers starten, stoppen en rebooten. Handig wanneer een server onbereikbaar zou worden.

Een tweede grote vernieuwing is het live instellen van de firewall. Hier kan je firewallpoorten openen en sluiten, zowel voor het publieke internet als voor specifieke IP-adressen en ranges. De aanpassingen worden live doorgevoerd.

Als laatste aanpassing is het meteringsysteem herwerkt. Volledig automatisch worden de resources per server nu iedere dag gemeten. Hierdoor kan ook de facturatie meer  geautomatiseerd verlopen.

 

Volgende fase

Het herwerken van de metering opent ook de deur voor nog meer functies in de myaccount. Zo wordt het mogelijk om een upgrade of downgrade van een server zelf te doen. We verwachten dit de komende weken te kunnen implementeren.

Upgrades voor de meeste besturingssystemen kunnen worden uitgevoerd zonder een reboot van de cloud server. Voor een downgrade is er wel een reboot nodig.

 

Nog suggesties ?

Deze nieuwe functies werden besproken tijdens de vorige adviesraad.

Heb je nog suggesties? Stuur ze dan zeker door. We kijken om deze zo snel mogelijk in te voeren.