Deze website heeft een publiek en privaat gedeelte. Het publieke gedeelte gebruikt cookies en analysetools om uw surfervaring te optimaliseren. Deze gegevens worden anoniem verzameld.
Het private gedeelte, bestemd voor klanten, wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. We verzamelen enkel gegevens die u zelf vrijwillig opgeeft en die strikt noodzakelijk zijn voor het leveren van de dienst.

CLOUDSTAR

Gepubliceerd op dinsdag 16 december 2014

Landrush fase voor .vlaanderen en .brussels is een feit.

Geografisch getinte domeinnamen zijn in. Wereldsteden zoals Parijs en New York City doen het, en in België blijven we niet achterwege. Dankzij .vlaanderen en .brussels beschikken we nu ook over lokaal getinte extensies. Geef nu die extra toets aan je domeinnaam.

Het einde van de sunrise actie voor .vlaanderen en .brussels is in zicht. De particulieren, de bedrijven en de merkhouders kwamen reeds aan bod. Heb je deze fases gemist? Geen nood, vanaf vandaag is het mogelijk voor iedereen om de .vlaanderen of .brussels van hun keuze te registreren. Geen restricties meer op de aanvraag. Alles is beschikbaar voor iedereen.

Tweedelige verkoop

Elke fase tijdens de verkoop van .vlaanderen of .brussels had een eigen manier van toekenning. Zo waren de bedrijven in fase 2 verplicht de nodige documentatie te voorzien, terwijl de particulieren in fase 3 enkel konden registreren via e-ID. Ook dit maal is er een unieke manier van toekenning voorzien, namelijk een 2 stappenplan.

Het proces tijdens de landrush verloopt als volgt:

  • DNS Belgium verzamelt alle aanvragen tot het einde van de landrush fase op 15 januari.
  • Half januari gebeurt de toekenning van de aangevraagde domeinnamen. Indien er meerdere aanvragen zijn voor eenzelfde domeinnaam, wordt deze geveild.

Volledige openstelling

Op 16 januari start de vrije registratie van de .vlaanderen en .brussels extensie. Men verwacht dat het aantal reservaties zal toenemen in deze periode. Een "first come, first served" systeem zal gehanteerd worden. 

Wil je jouw domeinnaam zeker in handen krijgen? Maak dan gebruik van de landrush fase om de domeinnaam van jouw keuze vast te leggen.

Zelf interesse?

Contacteer ons en wij helpen je graag verder.