Deze website heeft een publiek en privaat gedeelte. Het publieke gedeelte gebruikt cookies en analysetools om uw surfervaring te optimaliseren. Deze gegevens worden anoniem verzameld.
Het private gedeelte, bestemd voor klanten, wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. We verzamelen enkel gegevens die u zelf vrijwillig opgeeft en die strikt noodzakelijk zijn voor het leveren van de dienst.

CLOUDSTAR

Gepubliceerd op woensdag 22 januari 2014

Heeft uw merknaam last van domeinkapers ?

Hoe kan je eenvoudig controleren of een malafide partij gebruik maakt van uw domeinnaam-variant om uw bezoekers te misleiden?

Domeinkapers of cybersquaters registeren domeinnamen die erg lijken op merknamen, met als doelstelling bezoekers te misleiden. Ze kiezen daarbij voor domeinnaamvarianten met veel gemaakte spel- en typefouten.

Misschien is uw concurrent wel een domeinnaamkaper en haalt die er misschien uw klanten mee binnen. Registreren van domeinnaamvarianten van bekende merknamen is ook een truuk die malafide partijen gebruiken om (spam)mails uit te sturen of een nagemaakte website op te zetten die gebruik maakt van de goede reputatie van de merknaam.

Vandaag lanceert DNS Belgium op zijn website een functie waarmee je makkelijk kan nagaan welke varianten van uw .be-domeinnaam er al geregistreerd zijn.

 

.be-domeinnaamvarianten controleren

De nieuwe functie is een uitbereiding bij de whois-functie. Geef je domeinnaam in op de dns.be-website en ga naar "meer informatie". Daarna kan je onderaan de pagina naar varianten zoeken.

DNS Belgium stuurt een overzicht van de varianten op per e-mail naar de domeinnaamhouder. De lijst bevat maximaal 50 varianten, met een link naar de informatie over de domeinnaamhouders van de domeinnaamvariant.

 

Beter voorkomen

Deze nieuwe tool geeft domeinnaamhouders een makkelijke manier om misbruik te controleren.

Voorkomen is uiteraard nog beter. Ga bij klanten en medewerkers na of ze soms schrijffouten maken in uw domeinnaam. De meest voorkomende varianten registreert u bij één van de Cloudstar-partners. Geef criminelen geen kans...