CLOUDSTAR

Milieu

De enorme groei van cloudcomputing mag dan vanuit zakelijk standpunt heel wat perspectieven bieden, het heeft echter ook zijn gevolgen op andere vlakken. Zo gaat de opmars van de cloud gepaard met een toenemend energieverbruik, wat dan weer een onvermijdelijke invloed heeft op mens en milieu.

Cloudstar is niet blind voor deze realiteit. We streven er naar om het energieverbruik van onze cloudinfrastructuur te optimaliseren waar mogelijk. Alle middelen zijn goed om ons steentje bij te dragen aan een groenere werking, zowel intern als extern.


Groen zoveel het kan

  • Ondanks dat we vele honderden servers online hebben, gaat het maar om een relatief klein aantal fysieke servers. Dankzij virtualisatietechnieken kunnen we immers de beschikbare resources van een fysieke server optimaal inzetten. Zo blijft niets onbenut, met als gevolg een efficiĆ«nt energieverbruik.

  • We werken met datacentra die een primaire stroomvoorziening hebben waarvan de opwekking gebeurt door 100% natuurlijke bronnen (wind, water, zon, enz.).

  • Onze belangrijkste leveranciers zijn ISO-14001 gecertificeerd. Dat houdt in dat ze bij hun werkzaamheden continu aandacht hebben voor optimalisaties met betrekking tot energieverbruik en de impact ervan op het milieu en de omgeving.

  • Facturen en andere documenten sturen we standaard in digitaal formaat uit.